Wat je moet weten…..

Regels in en om het huis en het huurcontract.

Indien wij voor de gevraagde periode een ruimte beschikbaar hebben zullen we je het huurcontract per email toesturen. Je kunt het contract getekend en gescanned terug mailen, en zodra we de borg en de eerste maand huur hebben ontvangen, is je reservering definitief.

Ophalen

Bij aankomst op Curaçao kunnen wij je van de luchthaven ophalen en met je bagage naar het huis brengen. We vragen hier een bijdrage van 15 euro voor. Uiteraard moet je wel even je vluchtgegevens aan ons doorgeven.

Inchecken

Aangekomen bij het huis, laten wij jou de kamer en de woning zien en krijg je nog wat uitleg over de woning en de omgeving. Vervolgens ontvang je de sleutel van de kamer.

Wassen (Kleren)

Er is een washok met een commerciële 10 Kg Amerikaanse wasmachine die op 4 Antilliaanse guldens werkt. Daarnaast staat een droger die op 3 Antilliaanse guldens werkt. Er zijn buiten waslijnen waar je de was kunt ophangen. De was is zo droog, de droger is eigenlijk overbodig maar is handig in de regentijd.

Linnengoed

Linnengoed kun je zelf meenemen maar we hebben ook beperkt linnengoed voorradig (handdoeken en lakens) welke je kosteloos kunt gebruiken. Deze dien je wel zelf te wassen en netjes achter te laten zodra je weer vertrekt. Er zijn geen grote strand-handdoeken dus die zult je zelf mee moeten nemen of lokaal kopen.

Ongedierte

Ter voorkoming van ongedierte dien je, volgens je huurcontract, het huis en het omliggende terrein vrij van etensresten te laten. Het is ook belangrijk om direct na het eten af te wassen. Hiermee voorkom je onnodige overlast van ongedierte zoals muizen, mieren en kakkerlakken. Realiseer je dat je nu in de tropen bent en het bestrijden van ongedierte heeft geen enkele zin als er etensresten blijven liggen.

Internet

Er wordt via glasvezel high speed internet geleverd aan de woning. Er is een router aanwezig, zodat je wireless kunt inloggen. Password krijg je bij aankomst.

Veiligheid

Zorg altijd dat ramen en deuren goed gesloten zijn wanneer je weg gaat en laat geen dure spullen (laptop’s, telefoons, sieraden, camera’s e.d.) in het zicht liggen. Laat ook nooit dure spullen achter in je auto. Loop ‘s nachts niet alleen over straat en doe voor de rest geen rare dingen die je in Nederland ook nooit zou doen.

Elektriciteit (Pagatinu – Prepaid)

Het huis en appartement zijn op het elektriciteitsnet aangesloten via een pre-paid systeem van het lokale nutsbedrijf. Je dient de betaling de medebewoners te regelen en nieuw tegoed is te koop bij verschillende verkooppunten op het eiland. Voorkom dat je zonder stroom komt te zitten en waardeer tijdig op! In het huis is de volledige uitleg over dit systeem aanwezig.

Schoonmaak

Je dient het gehuurde zelf schoon te maken en te houden. Eenmaal in de week komt de schoonmaakster de gemeenschappelijke ruimtes (keuken, badkamer en woonkamer) van het huis schoonmaken. Houdt er rekening mee dat je de afwas zelf dient te doen en dat er een verplichte bijdrage voor de eindschoonmaak is van 25 antiliaanse guldens.

Afval

Een keer per week wordt de vuilnis opgehaald. Op Curacao hebben we, net als in Nederland, kliko’s die aan de straat moeten worden gezet. De bewoners zijn hier gemeenschappelijk verantwoordelijk voor. Voorkomt onnodig ongedierte en overlast door het vuilnis.